Alkio malšinimo paslaptį - kas žinotina saldumynų mėgėjams ?

Turbūt daugelis iš mūsų supranta, kokį svarbų vaidmenį mityboje atlieka mėsa. Didžiausia jos nauda yra ta, jog ji puikiai numalšina alkį ir suteikia sotumo jausmą. Jei valgysime daug baltymų, jie atitrauks mus nuo saldumynų, kuriems kitu atveju dažniausiai neatsispiriame.

Kokio maisto reikėtų vengti?
Klaidingai manoma, jog ilgam pasisotinti galima prisivalgant traškučių, spurgų ar pan. Spurga gali atrodyti didelė, joje yra cukraus, riebalų bei saldaus džemo. Deja, šiuo maistu ilgam nepasisotinsite ir greitai vėl užsimanysite valgyti. Jei ne rimtu patiekalu, tai bent užkandžiu save tikrai palepinsite. Pusė antsvorio problemų ir atsiranda būtent dėl nesubalansuotos dietos ir skirtingų maisto grupių maišymo. Cukraus ir apdorotų angliavandenių bėda yra ta, jog jie tik trumpam ikrauna mūsų organizmą energijos, Paskui mes labai greitai pavargstame, tampame mieguisti ir, be abejo, vėl alkani.

Baltymai puikiai malšina alkį
Riešutai, vištiena, kiaušiniai. Visų šių produktų sudėtyje yra baltymų. Baltyminių maisto produktų paslaptis ta, jog pavalgę jų galime žymiai ilgesnį laiką jaustis sotūs. Tai reiškia, jog nebus sunku sulaukti, kol vėl valgysite. Todėl neieškosite užkandžių ar saldumynų. Negana to, baltymai aktyviai dalyvauja formuojantis raumeniniam audiniui, kaulams bei odai.

Baltymai - dietos pagrindas
Nesuklysite dietos pagrindu pasirinkę baltymus. Suvalgę tris vištienos kepsnius ar keliolika kiaušinių per dieną, be abejo, stebuklingai raumenų neprisiauginsite ir svorio nenumesite. Baltymai tiesiog padeda sumažinti kasdien suvartojamo maisto kiekį. Jūs vis vien turite vartoti ir kitokio maisto bei būtinai rūpintis, kad dieta būtų sveika. Taip pat nepamirškite sportuoti – tai lengviausias būdas deginti riebalus.